Pagini

Dacă te pierzi pe tine, nu mai ai nimic!
Să iau toată furtuna din mine și s-o vărs pe hârtie ar fi prea mult. Ea s-ar transforma în mocirla unui mormânt necălcat. Sufletul meu s-ar pustii și m-aș îneca în temeri. Fulgere de eșec luminează nimicul care sunt. Nu mă mai pot ascunde sub perdeaua de vise. Trebuie să mă lupt cu realitatea pe care trebuie să o trăiesc!
                Dar dacă îmi doresc să mă împac cu mine? „Eu ce caut în viața mea?!”. Poate că vreau să zbor numai pentru a cădea și pentru a mă frânge! Dar dacă mă frâng va fi pentru că am încercat, nu pentru că regretul mă sfâșie!
                Și dacă îmi vând soarta pe vise, ce? M-am zbătut în vicii, iubiri neîmplinite și alcool de tinerețe. „Sunt tânăr, doamnă! Tânăr!”. Nu știu multe despre viață! Poate nu știu chiar nimic, dar am neostoită setea de cunoaștere! Eu știu numai să modelez cerneala! O fac bine sau nu....nu știu, dar numai asta știu să fac. Poate că nu sunt bună de nimic, dar vreau să învăț să fiu eu în nimicul meu.

                                                                                Lui D.I.


4 comentarii:

 1. Buna, Aida! Bine ne-am regasit! Si mie imi era tare dor sa te citesc...iti multumesc din suflet pentru toate cuvintele frumoase, aprecierile si urarile, si, tot din suflet, iti doresc acelasi lucru inzecit, insutit, pentru a ta inima frumoasa! Sa-ti tii nepatate sentimentele gingase si sa ai grija de tine!
  Sa ne citim cu bine si din noua mea casa care te asteapta cu usile larg deschise mereu...

  Cu mult drag, R.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce cauti in viata ta? Te cauti pe tine, desigur ! :)

  RăspundețiȘtergere
 3. "Eu știu numai să modelez cerneala! O fac bine sau nu....nu știu"......nu te indoi de tine... stii sa folosesti "cerneala" foarte bine. :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Oare n-a venit Fericirea pentru noi ca o furtuna?

  Esti un veritabil Prometeu al cuvantului.
  Sa nu renunti niciodata la scris.

  RăspundețiȘtergere